Vision Direct – City Tower

Vision Direct – City Tower

Online optical retailer Vision Direct, appointed Workspace Design and Build following a referral, to complete the CAT A and CAT B fit out of their new space in City Tower.

The Brief


With the team rapidly growing, they needed to make the most of the 4600 sq ft space whilst creating different areas of space. Interior designer Marta was tasked with creating a space that was clean and simple whilst incorporating company branding and other elements to soften the space.

Creative thinking


The space is now home to 86 desks, 3 interaction rooms, 1 boardroom, 1 training room, 1 touch down area, 1 soft seating area, a tea point with dining space, cloak room and comms room. At the first meeting with the client, they were clear they didn’t want a ‘standard’ office, but something with a more friendly feeling. We achieved this by incorporating wooden elements throughout the space, mainly through the bookcases. Originally freestanding, we had to find a way to fix these to the desks and did this by running the power through industrial looking conduit and attaching this to the desks. With the potential to accommodate 86 staff, there was a requirement for locker space for people to keep their belongings and have their own personal space. We included the branding colour and timber element, so this was consistent throughout the space.

>

The 3 interaction rooms at one end of the space were all complete with vinyl wall coverings presenting a European city where they have other offices. (Amsterdam, Girona, York) The client was keen to create a casual space where people have the chance for informal meetings or a casual catch up with colleagues. To ensure this space is appealing and relaxing, we included unsaturated coloured and varied furniture, a slatted wall (with a swivel feature), deep pile carpet, floor lamps and a grey wall.

>
Marta Bator-Purska, Interior Designer said “This fast-paced project has been great to work on from start to finish. It’s a great combination of functionality, aesthetic with branding incorporated in colours which is synonymous throughout the space. My favourite element of the space is the casual area and slatted wall”.