CMED

CMED

Cmed specializes in complex disease areas, particularly oncology, immuno-oncology, cell therapy and other speciality therapeutics areas.

The Brief


British asset management firm Schroders appointed Workspace Design and Build to fitout a 12, space that Clinical Research Services company CMED would be relocating to.
The space had been misused for many years, so the brief was to fully strip it out, creating a blank canvas to design a more contemporary office to use the workspace more efficiently.
The client felt that the previous space was disjointed, so this time they wanted a collaborative space that flowed

The Design


As a full refurbishment, the design process for this scheme was an exciting one for the team. We worked closely with the client to develop the bespoke office interior.
To implement the collaborative space from the brief, we created a large open plan space in the middle of the workspace and surrounded this with a boardroom, client room, three meeting rooms and seven executive offices.
A colour scheme of brown, grey and red needed to be consistent throughout. For brown we used timbers, the grey was incorporated in the flooring and red we created feature walls and chose key pieces of furniture for consistency.

Our Solution


Workspace Design and Build delivered the project in two stages. First, a full strip out, followed by a major category A refurbishment. Through careful floor place planning and administration, Workspace Design and Build has produced an eco-friendly, contemporary design that also focusses on employee wellbeing.
Russell Davis, Managing Director of Workspace said: “We are delighted to have been appointed to carry out the major category A refurbishment at Yorkshire House, given it is such an important building in Leeds City Centre.
“Worth over £2 million, the building is in the heart of Leeds business community and we are delighted to add this prestigious project to our repertoire of works.”
Workspace ensured that the floor space was planned so facilities could be upgraded as necessary to accommodate for both the creative and corporate sectors. The Yorkshire House project was completed using eco-friendly materials. In the long term the fit out will encourage a sustainable environment. Workspace have planted trees at a local school to help balance CO and reduce CO2 emissions.
As part of BREEAM, Workspace took part in a considerate construction scheme ensuring the local community were not affected by the works and in providing a healthier lifestyle for all staff.

To encourage flexible ways of working, an informal meeting area made up of floating top tables and stools was added into the design. Not only did this allow for extra work space, useful storage was created.
One of the most important aspect of any office is the reception area – first impressions do count after all. With that in mind, we created an eye catching and attractive design with comfortable seating for visitors to use.