Cundall

Cundall

Established in 1976, Cundall is an international multi-disciplinary consultancy, with 20 offices across the world. With over 700 employees worldwide, Cundall offer a full range of integrated engineering services that provide professional and high-quality solutions to satisfy individual client’s needs.

The Challenge


Manchester team’s office previously occupied two thirds of the tenth floor of Manchester One, located in Manchester City Centre. Cundall acquired the remaining space in 2016 which provided them with an opportunity to create a sustainable, collaborative and creative working environment to meet the requirements of its current staff and allow future business growth.
Designing and managing the refurbishment themselves, Cundall needed a contractor that would help them complete the fit-out.

The Brief


The main objectives were to create a workspace focussed on employee wellbeing and productivity that fits in with Cundall’s high quality brand image.
Cundall needed a space that would have capacity for future growth, while taking into account environmental considerations.
Wanting to capture the industrial heritage of Manchester and the concept of Manchester as a hive of activity developed during the Industrial Revolution, The Manchester Bee was also a central theme of Cundall’s fit-out.

Our Solution


Workspace worked with Cundall to provide an exposed space with high ceilings, good acoustics and an efficient office lighting system. All artificial lights are energy-efficient LED fittings. The fixtures used in meeting rooms consist of large, hanging, hexagonal pendants which allow natural light to flow and correlate with the overall design theme.
The space now comprises of a traditional, open plan structure that allows collaborative working to continue with four separate meeting rooms for employees to use for creative, breakout sessions. To maximise use of this multifunctional space Cundall also uses these rooms to host networking events.
Sustainable, durable materials were used throughout the entire fit-out contributing to Cundall’s key objective of creating a space that, in the long term, has reduced impact on the environment.
To support the client’s aim of incorporating the Manchester Bee into the design, hexagonal lighting and eco-type acoustic panels were installed replicating the flight path of bees

Testimonial


“This was a challenging project due to our continued partial occupation of the space throughout the works, but Workspace maintained regular and direct communication to ensure that works impacted as little as possible on our operation throughout the delivery. Phased sequencing and handover was managed in a professional manner throughout, and the finished space is to a high quality and has fully reinvigorated the working environment of our staff”.
Lee Leston Jones, Partner, Cundall